Sixt Cars
Solkysten
Copenhagen Car Rental
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
Anden akt af Puigdemonts store show
Op til månedsskiftet holdt Kataloniens nyvalgte autonomparlament den første indsættelsesdebat under omstændigheder, der til det sidste bød på overraskel-sesmuligheder.
Separatisterne kandidat til autonompræs-ident var Carles Puigdemont, der fra eksilet i Bruxelles insisterede på at kalde sig præsi-dent af en uafhængig katalansk republik. Hvis han selv vendte tilbage til indsættelsen, ville han blive arresteret, fordi han er efterlyst for sin deltagelse i statskupforsøget i fjor. Hvis parlamentets præsidium tillod hans indsæt-telse pr telekonference eller ved uddele-gering af stemmen, ville det komme i strid med sine egne regler, og centralregeringen i Madrid kunne forlænge suspensionen af re-gionens selvstyre. Til det sidste overvejede separatisterne derfor alle muligheder for at gøre deres parlamentariske flertal gældende.
I separatisternes egne rækker fornemme-des en vis træthed af en uafhængigheds-debat, der har udviklet sig til et stort solos-how af Carles Puigdemont, men denne har forstået at gøre sig praktisk talt uundværlig som separatismens ansigt udadtil. I januar skulle hans overraskende besøg i København tolkes som led i disse bestræbelser.
Magni Arge fra det færøske parti Tjóðveld (Republikanerne) havde inviteret ham til et møde i Folketinget, som de fleste partier ikke ville være med til, men takket være rest-en opnåede Puigdemont lidt af den stats-mandsstatus, som har et desperat behov for kunne udstille i det hjemlige Katalonien.
Selv havde Puigdemont inviteret sig til et debatarrangement på Institut for Stat-skundskab på Københavns Universitet. Her blev han modtaget som en mediestjerne af publikum, som han forførte med sine halve eller kvarte sandheder om Kataloniens situa-tion inden for Spanien, og med sin beundring for Danmark, som han tidligere har brugt som model for et selvstændigt Katalonien.
Sværere havde Puigdemont det med Mar-lene Wind, professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik. Hun udsatte ham for et sandt bombardement af alle de spørgsmål, som Puigdemont helst ville undgå: Er demokrati ikke også respekt for retsstaten? Og hvad med den halvdel af Kataloniens befolkning, som ikke ønsker løs-rivelse fra Spanien? Besøget i Danmark, som har meget nemmere udleveringsregler end Belgien, var en velkalkuleret risiko af Puigdemont. Til slut besluttede undersøgelsesdommer Pablo Llarena ikke at aktivere den europæiske udleveringsbegæring af frygt for, at Puig-demont i virkeligheden ønskede at blive an-holdt, dels for at pudse sin martyrkrone, dels for at blive genindsat som autonompræsi-dent med henvisning til, at han ikke længere var flygtet, men legalt forhindret i at møde op til indsættelsesdebatten.
06.02.2018

L¾s Solkysten
Annoncer her!
Navarrete

Solkysten club
Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal