Sixt Cars
Solkysten
AAEstates
Læs Solkysten
Bolig-udland
Copenhagen Car Rental
BoConcept Mijas
Anden akt af Puigdemonts store show
Op til månedsskiftet holdt Kataloniens nyvalgte autonomparlament den første indsættelsesdebat under omstændigheder, der til det sidste bød på overraskel-sesmuligheder.
Separatisterne kandidat til autonompræs-ident var Carles Puigdemont, der fra eksilet i Bruxelles insisterede på at kalde sig præsi-dent af en uafhængig katalansk republik. Hvis han selv vendte tilbage til indsættelsen, ville han blive arresteret, fordi han er efterlyst for sin deltagelse i statskupforsøget i fjor. Hvis parlamentets præsidium tillod hans indsæt-telse pr telekonference eller ved uddele-gering af stemmen, ville det komme i strid med sine egne regler, og centralregeringen i Madrid kunne forlænge suspensionen af re-gionens selvstyre. Til det sidste overvejede separatisterne derfor alle muligheder for at gøre deres parlamentariske flertal gældende.
I separatisternes egne rækker fornemme-des en vis træthed af en uafhængigheds-debat, der har udviklet sig til et stort solos-how af Carles Puigdemont, men denne har forstået at gøre sig praktisk talt uundværlig som separatismens ansigt udadtil. I januar skulle hans overraskende besøg i København tolkes som led i disse bestræbelser.
Magni Arge fra det færøske parti Tjóðveld (Republikanerne) havde inviteret ham til et møde i Folketinget, som de fleste partier ikke ville være med til, men takket være rest-en opnåede Puigdemont lidt af den stats-mandsstatus, som har et desperat behov for kunne udstille i det hjemlige Katalonien.
Selv havde Puigdemont inviteret sig til et debatarrangement på Institut for Stat-skundskab på Københavns Universitet. Her blev han modtaget som en mediestjerne af publikum, som han forførte med sine halve eller kvarte sandheder om Kataloniens situa-tion inden for Spanien, og med sin beundring for Danmark, som han tidligere har brugt som model for et selvstændigt Katalonien.
Sværere havde Puigdemont det med Mar-lene Wind, professor i statskundskab og leder af Center for Europæisk Politik. Hun udsatte ham for et sandt bombardement af alle de spørgsmål, som Puigdemont helst ville undgå: Er demokrati ikke også respekt for retsstaten? Og hvad med den halvdel af Kataloniens befolkning, som ikke ønsker løs-rivelse fra Spanien? Besøget i Danmark, som har meget nemmere udleveringsregler end Belgien, var en velkalkuleret risiko af Puigdemont. Til slut besluttede undersøgelsesdommer Pablo Llarena ikke at aktivere den europæiske udleveringsbegæring af frygt for, at Puig-demont i virkeligheden ønskede at blive an-holdt, dels for at pudse sin martyrkrone, dels for at blive genindsat som autonompræsi-dent med henvisning til, at han ikke længere var flygtet, men legalt forhindret i at møde op til indsættelsesdebatten.
06.02.2018

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Solkysten club
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal