Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Copenhagen Car Rental
Læs Solkysten
AAEstates
Rivera parat til det store spring
Den store vinder af Kataloniens au-tonomvalg i december var Ciudadanos (C’s), og centrum-højre partiet høster nu frugterne på landsplan. Ifølge mening-smålingerne ville C’s også blive Spaniens største parti ved et nyvalg i dag.
I januar viste Metroscopia/El País’ mening-småling således at 27,1 % af vælgerskaren ville stemme på C’s. På andenpladsen lå Par-tido Popular (PP) med 23,2 %, mens PSOE var nummer tre med 21,6 %. Det fjerde af de store partier, antisystempartiet Podemos, styrtdykkede til 15,1 %.
De tre sidstnævnte partier trækkes på landsplan med følgerne af et valgresultat langt under forventningerne i Katalonien. Derimod står C’s leder Albert Rivera parat til at tage det store spring. Hvis meningsmålin-gens forudsigelse holder stik ved næste parlamentsvalg, vil han tilmed kunne regere med konservative eller socialister efter frit valg. De to gamle partier ville for første gang miste regeringsmagten, som har været et anliggende mellem dem.
Albert Riveras udfordring er at holde live i begejstringen i de næste to et halvt år, fordi statsminister Mariano Rajoy (PP) flere gange har afvist muligheden af at udskrive parla-mentsvalg i utide.
Næste valg på landsplan er kommunalval-get i maj 2019, hvor C´s har større problemer end ved et parlamentsvalg, fordi det unge parti stadig mangler at etablere en solid struktur på regionalt plan.
02.02.2018

L¾s Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Solkysten club

Bestil Håndbog
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal