Sixt Cars
Solkysten
Copenhagen Car Rental
Læs Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Bolig-udland
Andalusiens store korruptionssag optaget til doms i Sevilla
ERE-sagen - Spaniens største korruptionsskandale, som rystede den socialistiske højborg Andalusien - er efter syvs års undersøgelser optaget til doms ved retten i Sevilla. På anklagebænken sidder to tidligere autonompræsidenter Manuel Chaves og José Antonio Griñan, seks tidligere ministre i autonomregeringen og 14 tidligere topembedsmænd. De tiltales for at have udtænkt et system, der gjorde det muligt at belønne PSOE-venlige virksomheder med offentlige krisemidler til reduceringer i medarbejderstaben udenom statens normale kontroller. Fonden af disse midler udgjorde 855 millioner € i årene 2001 til 2010, omend sagen mod de tiltalte ”kun” omfatter 73 millioner €.
300 involverede erhvervsledere og fagforeningsrepræsentanter venter også på en dom, men anklagemyndigheden har i første omgang foretrukket at føre en selvstændig retssag mod de personer, som anklagemyndigheden mener er skandalens politisk ansvarlige. ”Politikerne tillod stiltiende eller udtrykkeligt at støttemidlerne gik til udvalgte virksomheder,” sagde undersøgelsesdommer Álvaro Martín, der ledte forundersøgelsen. Derimod er politikerne ikke tiltalt for at have beriget sig selv. 150 journalister følger retssagen, der ventes at strække sig til sommer eller endnu længere. For at nå til bunds i sagen, skal man igennem en million bilag.
PSOE har regeret den andalusiske autonomregion i 35 år, og en dom over de to historiske ledere Chaves og Griñan kan få alvorlige politiske følger for partiet. Griñán trådte tilbage som autonompræsident i 2013 efter at være blevet sigtet. Han afløstes af regionens aktuelle autonompræsident Susana Díaz, der stoler på hans og Chaves’ uskyld: ”Retssagen vil sætte tingene på plads, og en og anden kommer til at bede om undskyld,” siger hun.
05.01.2018

L¾s Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Solkysten club
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal