Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
AAEstates
Læs Solkysten
Bolig-udland
Copenhagen Car Rental
BoConcept fylder ti år og tænker på nye udvidelser
Den 7. december 2007 kom BoConcept til Costa del Sol, og den første runde fødselsdag fejres midt i en lovende udvikling.
Butik nummer et på ”møbelvejen” mellem Fuengirola og Mijas fik i fjor selskab af nummer to på ”guldmilen” i Marbella. Her går tingene så godt, at der allerede er planer om en udvidelse. Salgsarealet i Marbella er på 400 kvm, og direktør Jan Petersen ønsker noget, der ligner Mijas’ 850 kvm.
Når udvidelsen i Marbella er på plads, vender han blikket mod Málaga:
”Der sker så meget spændende i den by, og det er på tide at kigge sig om efter det rigtige lokale, så vi også kan komme i gang der,” siger han.
Således er der udsigt til at BoConcept får tre ben at støtte sig på. Det har hele tiden været hensigten, siden Jan Petersen og to partnere (Jørn Jacobsen og dennes søn Peter) fik overladt kysten fra Nerja til Sotogrande som deres arbejdsområde af den multinationale danske møbelkæde. I starten forløb tingene dog ikke helt, som de havde forestillet sig.
Hele projektet var grundigt gennemtænkt:
”For ti år siden var BoConcept allerede etableret i 53 lande. Konceptet havde vist sig at ramme meget bredt, så vi tænkte, at det var lige til højrebenet - det kunne kun blive en succes på den globale kyst,” fortæller Jan.
Det, som partnerne ikke kunne vide, var at den store krise skulle bryde ud blot en måned efter åbningen. De første år var meget svære, og da Peter (butikkens daglige leder og den eneste partner med bopæl i Spanien) af familiemæssige grunde vendte hjem, opstod der også et ledelsesproblem.
”Man er nødt til selv at være med, have fingeren på kogepladen,” siger Jan. Han var egentlig tekstilmand - den eneste af partnerne uden en solid møbelbaggrund - men i september 2009 flyttede han til Spanien for at vurdere, om tingene skulle have en ny chance, og så blev der ”strammet op” med nogle fokuspunkter på design, kvalitet og service. Slidte ord, erkender han, men når der er noget bag ved dem, fungerer strategien, og fra 2010 gik udviklingen omsider den rette vej.
Det hjalp også, at butikken dette år blev udvidet med en ny afdeling ved navn Plusstore. Øverste etage i Mijas blev fyldt med kendte mærker som Cane-line, Muubs, Montana, Fritz Hansen, Carl Hansen & Søn, Louis Poulsen, Hilding Anders og mange flere. De nye mærker komplementerede BoConcepts produkter i stueetagen, og i dag er omsætningen lige stor på begge etager. Et af formålene med den planlagte udvidelse i Marbella er at skaffe plads til flere Plusstore produkter i denne ende af kysten, hvor der kun er et lille hjørne til dem i dag.
Jan Petersen og hans ven Jørn Jacobsen er nu ene om den spanske møbelforretning. Det var dem, som i sin tid undfangede ideen over et glas rødvin på en boligmesse i Milano, og til slut har den vist sig at være god nok.
10 års fødselsdagen fejres på den måde, som kunderne bedst kan li´- med en række gode tilbud, især på soveværelser.
”Det kan betale sig at holde øje med hjemmesiden,” lover Jan Petersen.
www.boconcept.es / www.plusstore.es
07.12.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal