Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
Copenhagen Car Rental
AAEstates
Bolig-udland
Læs Solkysten
FIRE NYE ANSIGTER I CENTRO SANUM
Centro Sanums indehaver Rikke Markus-sen fortsætter udbygningen med nye behandlingstilbud. I september præsenterede hun fire nye medarbejdere, der fremover kan træffes i sundhedsklinikken i det danske butikscenter Centro Idea.
En af dem er sygeplejerske Tina Fyrkov. Hun har stadig fast bopæl i Slagelse, men ønsker gradvis at flytte hele tilværelsen til Costa del Sol, hvor hun har familie og egen lejlighed. Fo-reløbig kan hun træffes i Centro Sanum mindst en uge om måneden, således at der bliver kon-tinuitet i behandlingerne. Hun vil især beskæf-tige sig med almindelig sygepleje, tarmskylning og akupunktur, som hun har stor erfaring med. Akupunktur er effektiv i flere sammenhænge, end mange er klar over, for eksempel kan den anvendes mod visse synsproblemer, forklarer hun. Andre af hendes specialer er irisanalyse (undersøgelse af øjets regnbuehinde, der ”slad-rer” om sygdomstilstande) samt stress-coa-ching og håndtering af andre psykiske proble-mer som angst.
I Slagelse har Tina egen klinik på tiende år, og sideløbende har hun i 15 år rådgivet i en læ-gepraksis om problemer som diabetes, over-vægt, stofskifte og forhøjet blodtryk.
Finske Essi Martela, en anden af de nye med-arbejdere, har gennemført den fireårige uddan-nelse i osteopati på Metropolia University of Applied Sciences i Helsinki. Finland er et af de lande, hvor titlen som osteopat er officiel, i modsætning til Spanien, hvor alle kan skilte med professionen.
Osteopatiens historie går tilbage til 1882. Tek-nikken er beslægtet med den yngre kiropraktik, men osteopatien er mere blid uden de bratte manipulationer, som kendetegner kiropraktikken. ”Det kan dog variere lidt fra osteopat til osteo-pat,” forklarer Essi, som foretrækker den mest blide metode. Først koncentrerer hun sig om at diagnosticere problemerne med befølinger af hænderne, og derpå justeres de med små tryk for at sætte gang i kroppens egen helbredelses-proces. Hovedpine, lumbago (hekseskud), nak-kesmerter, fordøjelsesbesvær, kredsløbforstyr-relser og stress er nogle af de problemer, som typisk afhjælpes med osteopati. Essi har også to yogahold tirsdag og torsdag aften.
Dennis Ankersen kom i juli til kysten fra Silkeborg. For ti år siden blev han udlært som massageterapeut og shockwave-behandler, to behandlingsformer, der mange gange supplerer hinanden.
Massageterapi er en holistisk baseret indgang til sygdomsbehandlingen. Udgangspunktet er, at alting hænger sammen fra top til tå. En smer-te i skulderen kan for eksempel have sin oprin-delse længere nede. Terapeuten finder frem til stedet, og behandlingen omfatter manipulation af knoglestrukturen, træning af musklerne for at gøre dem stramme og stærke, eller blød-delsbehandling for at gøre dem smidigere. Behandlingen med shockwaves kan øge virkningen, fordi chokbølgerne når dybere, end te-rapeuten gør med hænderne. Gamle skader brydes op, vævet ødelægges og nye sunde blodkar skabes. Samtidig knuses små kalkaf-lejringer på senerne. Behandlingen booster kroppens egen helingsproces og har ingen bi-virkninger. Den er også meget effektiv mod ap-pelsinhud, oplyser Dennis.
Centro Sanums fjerde nye medarbejder er Elsebeth Karina Jensen, uddannet sygeplejer-ske, yogalærer, thaimassør og reiki-healer.
Hun skal også passe receptionen indimellem, så mange kunder vil helt automatisk stifte be-kendtskab med hende på den måde. Fagligt beskæftiger Elsebeth sig med generel syge-pleje, selvom man kan fremhæve hendes er-faring indenfor ældrepleje, som hun har arbejdet med, siden hun flyttede til kysten i 2015.
Hendes yoga-hold onsdag aften er baseret på stilarterne hatha-yoga og vinyasa-yoga, den første dyb og afslappende, den anden lidt mere dynamisk. Ligesom thaimassagen er yogaen en ældgammel behandlingsform, hvis rødder går tilbage til Buddhas tid.
Som reiki-mester trækker hun universel ener-gi ned gennem sin krop og overfører den gen-nem hænderne til patientens krop. ”Det er en voksende efterspørgsel på alternative behand-lingsformer, og sundhedssektorens professionelle må følge med,” mener hun.
www.centrosanum.es
10.10.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal