Sixt Cars
Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
AAEstates
Læs Solkysten
Copenhagen Car Rental
Skatteamnesti var ulovlig
Regeringens omstridte skatteamnesti i 2012 var ulovlig, fastslår Spaniens øverste dom­stol, Forfatningsdomstolen. Beslutningen får ingen praktisk betydning for de 31.500 skatteydere, som benyttede lejligheden til at legalisere deres ”sorte” konti i udenlandske skatteparadiser, men den er et politisk nederlag for den konservative regering.
Skatteminister Cristóbal Montoro hentede 12 milliarder sorte € tilbage til Spanien, men skattesnyderne betalte kun ti % af beløbet til statskassen, det vil sige meget mindre end de skatteydere, som havde overholdt deres forpligtelser. Senere er det kommet frem, at konservative partispidser som Rodrigo Rato, Luis Bárcenas og Francisco Granados var nogle af dem, som benyttede sig af chancen. Skatteministeren har gentaget, at amnestien blev gennemført i et øjeblik, hvor Spanien havde desperat brug for ekstra skatteindtægter for at forhindre, at landet blev sat under administration af udlandet.
Skatteamnestien blev hastegennemført i form af et lovdekret uden om den normale parlamentsbehandling. I Forfatningsdomstolens enstemmige kendelse hedder det, at grundloven forbyder brug af lovdekreter til formål som i væsentlig grad berører borgernes pligter, såsom betalingen af skatter.
15.07.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete
Bestil Håndbog

Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal