Sixt Cars
Solkysten
Copenhagen Car Rental
Læs Solkysten
BoConcept Mijas
Bolig-udland
AAEstates
Bankkrisens sidste offer
I juni førte et nyt udbrud af bankkrisen til at Spaniens sjettestørste pengeinstitut, Banco Popular, blev opslugt af det største. Banco Santander betalte en symbolsk pris på en € for konkurrenten, men skal nu på børsen efter syv milliarder € i frisk kapital for at finansiere saneringen af Populars regnskaber, som er hårdt belastet af boligkrisen.
Populars aktier faldt på få uger til en brøkdel af deres værdi, og kunderne trak deres indeståender ud, således at der opstod et alvorligt likviditetsproblem i bankens næsten 1800 filialer. Krisen blev løst eksemplarisk ifølge EU’s myndigheder, idet den intet koster staten - i modsætning til den forrige bankkrise, hvis endelige regning skønnes at blive mindst 26 milliarder € for skatteyderne.
Knap så eksemplarisk var den stærke spekulation med Populars aktier, som på få uger slog benene væk under det 91-årige pengeinstitut. Efter at have nået deres mål, kastede spekulanterne sig over et andet pengeinstitut Liberbank, der i løbet af ti dage mistede 43 % af sin børsfastsatte værdi. Kursen rettede sig igen, da børsmyndighederne indførte et forbud af foreløbig en måneds varighed imod spekulationer i kursfald i denne aktie.
17.07.2017

Læs Solkysten
Annoncer her!
Navarrete

Bestil Håndbog
Solkysten club
Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal