Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
Bolig-udland
SOLKYSTEN - November 2013
Steaks og godt selskab
Bøffer på grillen, en god flaske rødvin og dejlige omgivelser. Hvad mere kan man ønske sig, når man skal have en god frokost eller middag? Vi har besøgt El Rancho de Salva, som byder på alt dette og mere
I en lille sidegade til strandpromenaden i Fuengirola finder du et steak­house, som,du helt sikkert vender tilbage til. El Rancho de Salva byder ikke kun på fantastisk mørt kød og andre lækkerier - også servicen er i top, og restauranten har en  elegant, men hyggelig stemning, hvor man føler sig hjemme.

Den spanske indehaver, Salvador Lucena Girón, har været i restaurationsbranchen siden han var 15 år. “Jeg startede som opvasker på den meget kendte Beefeater i spisegaden i Fuengirola og hjalp også til i restauranten. Derefter arbejdede jeg en del år i Bar Tropicana på paseo’en og efterfølgende åbnede jeg min egen bar, El Rancho, som jeg har haft i 17 år. Så jeg har altid været indenfor den branche og jeg kan lide det,” fortæller han med sit altid brede smil.

Drømmen om egen restaurant har Salva haft i mange år, og da lokalet pludselig var ledigt, var han ikke længe om at slå til. Restauranten åbnede juli måned, og Salvador har valgt at specialisere sig i carne a la brasa (grillkød). Alt tilberedes på grillen på nær lammekøllen (pata de cordero lechal al horno) som steges i ovn. Der bruges egetræskul - meget anvendt på de gode barbecuerestauranter i USA, fordi det giver kødet en hel speciel smag.

Kvalitet er vigtig
Kødet er fra Nordspanien - især Galicien, og så friskt som det kan opdrives. Det er hverken vakumpakket eller frosset. Salva lægger stor vægt på at kødet kommer med de forskellige pakke- og slagtemærker, så han kan se hvor frisk det er. Restauranten har sit eget kølerum, hvor kødet derefter får lov at hænge, til det er mørt. Det sikrer en kvalitet, som er svært at finde andre steder.

“Det er så populært med argentisk kød, men hvorfor..?,” siger Salva. “De har ikke samme kontrol af kødet som vi har her. Du køber kød, som har været frosset ned i flere måneder, transporteret og igennem flere lagre, inden du overhovedet får det ind i køkkenet. Det kan man ikke ligefrem kalde frisk.”

Grøntsager leveres hveranden dag fra lokale grønthandlere, og hvis du tager forbi mens det er tomatsæson, så prøv tomatsalaten med mozzarella, som er helt fantastisk. Tomaterne er store og fulde af smag, og den hjemmelavet balsamico, som er kogt på ferskensten, honning, appelsinskræl og to slags vin, giver det en så udsøgt smag, at jeg kunne have spist mig mæt kun i forretten.


Hygge med Salva
Vi var så heldige at Salva selv havde tid til at spise sammen med os, og dermed fik vi smagt nogle af husets specialiteter. Selv om vi bestilte lidt mindre portioner, var der så meget mad, at vi nærmest rullede derfra.

Som ekstra apertif var vi så heldige at får stegte grønne kanariske bananer med honning, som Salva havde taget med hjemmefra. En spændende smagsoplevelse. Bananerne lignede nærmest pommes frites, men smagte i retning af aubergine.
Alle kunder som besøgte restauranten i de dage blev ganske gratis budt på denne ekstra tapas - en detalje, der gør at man føler sig velkommen.

Så fik vi serveret forretterne som bl.a. var den berømte tomatsalat og Ensalada de Palmito con agucate, som smager frisk og dejligt.

Som hovedretter fik vi Solomillo (mørbrad), Entrecote gigante og Pata de cordero lechal al horno (lammekølle). Køllen, som er en af husets delikatesser, er fra babylam og så mørt, at man slet ikke behøver en kniv. Kødet er helt hvidt og krydres kun med salt og peber inden det ovnsteges i lerfad.

“Flere krydderier behøves ikke,” fortæller Salva. “Vi skal fremhæve smagen i dette lækre unge stykke kød, ikke skjule den,” siger han og blinker til mig. “Der er ingen fare for, at denne kølle smager af får eller uld, som nogle siger. Den er ung, og endnu vigtigere er den frisk.”

Jeg foretrækker oksemørbrad rød, og den er lige som den skal være. Grillet, lidt sprød på oversiden og rød indeni. Kokken Jesús forstår virkelig at ramme det korrekte punkt, men han har også stor erfaring.

“Jesús er faktisk pensioneret, men er trådt til med en hjælpende hånd for at lære min kok, hvordan man virkelig griller. Jesús ejede tidligere den kendte restaurant Las Espuelas i Fuengirola. Jeg er glad for hans hjælp.”
Entrecoten er ligesom mørbraden dejlig mørk på overfladen. Den bliver serveret med en bagt kartoffel med roquefortsmør, som ikke er for stærk. Jeg spiser normalt ikke roquefort, men sammen med den bagte kartoffel er det faktisk ret lækkert. Der er også ovnbagte grøntsager som aubergine, squash og løg samt en grillet bøftomat drysset med saltflager. Har man lyst til pommes frites, vil man opdage, at de er lækre og hjemmelavede.

Vi har smagt husets vin som er en udemærket crianza fra Ribera del Duero, men i øvrigt har Salva et pænt udvalg af vine og han opfordrer kunderne til at spørge efter vin, der ikke står på kortet, da han tit køber små partier ind.
Vi kan næsten ikke spise mere, så vi deler en dessert som jeg næsten fortryder .. ja, at vi skulle dele. Hjemmelavet flan med philadelphia ost og mandler, som lige giver flan’en lidt “kød på”. Karamelsovs med et strejf af nektarin og blåbærsyltetøj. Mmm.. det er det søde punktum på denne frokost, som helt igennem har været en oplevelse for mine sanser.
Restauranten ligger lidt gemt i en sidegade, men når du først har fundet derhen, er jeg sikker på, du kommer derhen igen og igen.

Af Tania K. Bertelsen

Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Vi spiste
> Tomatsalat med mozarella
> Salat med palmemarv og avocado
> Entrecote gigante
> Mørbrad
> Lammekølle
> Hjemmelavet flan

Du kan se menuen og priserne på www.elranchodesalva.com

El Rancho de Salva
C/ Juan Sebastian El Cano 3
29640 Fuengirola
Tel. 951 396 671
www.elranchodesalva.com

Åbent:
Hver dag fra 13-16 og 19-23.30

Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal