Solkysten
BoConcept Mijas
Læs Solkysten
AAEstates
Bolig-udland
SOLKYSTEN - April 2013
Restaurant Chez Max
Dem, der er vant til at færdes på den karakteristiske hovedvej N-340 på Costa del Sol, har sikkert på et tidspunkt gjort stop ved den meget specielle enklave, hvor Restaurant Chez Max åbnede for 12 år siden.
Det er nemt for bilisterne at få øje på restauranten, der har havet foran sig og direkte adgang til stranden.
Det var tilbage i 2001, at den belgiske ejer, Carl Creemers, besluttede sig for at flytte til disse breddegrader og åbne denne restaurant, der nu er en del af de lokales hverdagsbillede.

Efter 10 års engagement fra Creemers side med kampe mod bureaukrati og udvikling af ideer og projekter, der i dag reflekteres i hans virksomhed, har han formået at skabe en niche i den moderne restaurationsverden, hvor han som ejer står i front og personligt tager sig af alle detaljer. Hvis det stod til ham, ville han allerede have skaffet sig en ejendom ved kysten opført i arabisk stil og udvidet forretningen med projekter, som ville vokse dag for dag.

Om stedets navn fortæller Carl, hvordan han ved sin ankomst fandt en mishandlet og forladt hund og valgte at tage sig af den. Han gav den navnet Max, og den dag i dag ligger den stadig og sover ved hans fødder og har altså givet navn til restauranten.

Hvad er Chez Max?
Det er et sted, hvor der er plads til alle, og hvor gæsterne tager tilfredse hjem. Målet er, at alle skal føle sig godt tilpas, hvilket ikke er svært i disse smukke omgivelser ud til havet, hvor alt bare smager lidt bedre. Gæstfriheden er med det samme at finde med et menukort på ni sprog!

Menuen er meget omfattende og dækker en bred vifte af specialiteter, hvor man i øvrigt ikke kan undgå at bemærke den fransk-belgiske indflydelse fra ejeren, som ligeledes ses i det beskedne, men kvalitetsbevidste udvalg af vine, hvor næsten halvdelen af forslagene kommer fra hans oprindelsesland.
Blandt forretterne er det værd at fremhæve foie gras’en med finthakket pistacie. Den har en blød smag og rund konsistens og serveres sammen med et glas af den berømte dessertvin Málaga Virgen, hvilket sætter prikken over i’et. Ligeledes viser Creemer os sin ekspertise med den meget anbefalelsesværdige salat med and i tre varianter (confiteret, marineret og foie) med citrusdressing, pinjekerner og grøn salat, som kokken Miguel Sánchez Rebollo tilbereder på delikat vis, så den får en frisk og lækker smag. Denne ret findes normalt ikke på menukortet, men den er en del af de forslag, som sædvanligvis bliver tilbudt.

En anden speciel forret, som er værd at prøve, er hummerkroketter med blækspruttesauce, som fusionerer tradition og modernitet. Saucen der serveres dertil er sølvfarvet, hvilket har en særlig fristende virkning på den spisende gæst.
Hvad angår hovedretterne, kan man vælge mellem en halv snes retter med frisk fisk fra markedet, som enten grilles eller serveres med tilhørende saucer (porre, bearnaise, tatar, cava, cremet hummer- og rejesauce...), hvilket igen afspejler restaurantens belgiske indflydelse. Retterne serveres i generøse portioner, som i nogle tilfælde består af en hel menu i sig selv såsom den grillede fisketrio (laks, ørnefisk og kulmule) med grøntsagsrisotto eller havtaske med porrer og kartoffelpuré, som serveres med bearnaisesauce, bladselleri, gulerødder og courgetter. Retten er cremet og lækker.
Det kan i den grad anbefales at prøve oksetataren, som vi uden at overdrive kan bekræfte, er en af de bedste på kysten. Den serveres med pommes frites, mayonnaise (igen belgisk) og salat og kokken formår virkelig at give retten et fremragende touch.

En anden ret, der fortjener topkarakter, er deres stegte pattegris serveret med brasede kartofler og ekstra skysauce. Denne ret, der igen var rigeligt af, er meget veltilberedt, saftig og lækker ligesom alt andet i restauranten. Den passer desuden perfekt til disse dage, hvor sommerens hedebølge endnu ikke er over os.
Indtil maj måned tilbyder Chez Max os en lækker brunch hver søndag kl. 13-16, hvor man kan nyde godt af en hel buffet med forretter og desserter sammen med en hovedret efter eget valg. Alt dette for kun 30 €.  
Til at afslutte middagen, hvis der overhovedet er plads til mere, kan vi smage på nogle af de lækre desserter (alle hjemmelavede) eller bukke under for deres tilbud om at lave pandekager, som vi kan nyde med forskellig slags hjemmelavet marmelade, eksempelvis abrikos- eller blommemarmelade etc... Eller den helt specielle chokoladekage med dobbeltportion mandler. Det er svært at sige nej til.
Velbekomme!

Urb. Riviera CN 340, km 198 - Tel. 952 932 780

Afstemning
****
0 stemmer afgivet
Skrevet af
Patricia Zimmermann
Patricia Zimmermann
Patricia Zimmermann
REGNINGEN

Hjemmelavet foie gras med finthakket pistacie og sød dessertvin - 14 €
Hummerkroketter - 10,50 €
Oksetatar -  20 €
Stegt pattegris - 22 €
1 vaffel til deling - 5 €
Baigorri Crianza, Ribera del Duero - 21 €
Pr. kuvert, brød, smør 1,5 = 3 €

I alt 95,50 €

Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal