Solkysten
Bolig-udland
Læs Solkysten
AAEstates
BoConcept Mijas
SOLKYSTEN - Marts 2012
Mezza Notte – tapas med eksotisk pift
Mike og Laura har taget det libanesiske køkken med til Costa del Sol
 Fuengirolas strandpromenade er fuld af spisesteder fra alle verdens hjørner. Er du på udkig efter noget eksotisk, så er Mezza Notte et godt bud. Her har du mulighed for at smage på nogle helt andre slags tapas, end det spanske køkken normalt tilbyder. Ejerne af restauranten er svensk-libanesere, og de har taget det libanesiske køkken med til Costa del Sol og piftet det op med italienske lækkerier. Her bydes både på kafta, humus, sambosak og babaghanuch, og maden er en smule krydret uden at være pikant. Der er således ingen risiko for sarte maver ved at lægge vejen forbi Mezza Notte.

En hård start
Den lille restaurant, som har ligget på strandpromenaden i mere end fire år, har plads til 40-50 personer, og der er både mulighed for at sidde uden for og indendørs. I køkkenet står Mike Melki, og hans kone Laura arbejder også her. Sammen tog de til Costa del Sol med drømmen om at prøve et anderledes liv, end Sverige tilbød. Anderledes blev det, men der var absolut ikke tale om en drømmestart, for den økonomiske krise kom også til Costa del Sol. Derfor var det hårdt arbejde at banke en ny restaurant op. Det betød lange arbejdsdage på op mod 16 timer, men tiden har været godt brugt ifølge Mike:
”Forretningen går bedre og bedre, og jeg har fra starten ment, at hvis du laver god mad af gode råvarer, så skal gæsterne nok komme. Det gør de også.”

Med kombinationen af det italienske og det libanesiske køkken er der noget for enhver smag:
”Vores menukort er ret universalt. Vores gæster kan få pasta og pizza, som er populært alle steder, mens de mere nysgerrige kan prøve sig frem med vores delikatesser fra Libanon,” siger han.

Det kombinerede køkken lokker mange gæster til at komme igen. Restauranten har besøgende fra hele verden, og især russere, englændere og skandinaver har fundet et stamsted. Det gælder både for de fastboende gæster og turisterne, som kommer i de varme sommermåneder.

Libanesiske aftener
Hvis du vil endnu tættere på Mellemøsten, byder Mike og kollegerne dig indenfor til libanesisk aften om lørdagen. Her bliver du præsenteret for en særlig menu, og det er ikke kun maden, som slår stemningen an.

”Når vi holder libanesisk aften, får hele restauranten en ’make-over’. Du lytter til arabisk musik, og vi laver et lille område med masser af puder, hvor man kan sidde og nyde showet, når mavedansen starter. Som i Libanon kan vores gæster også nyde en vandpibe, og mange vælger at prøve den,” fortæller Mike.

Det er bedst at reservere bord, hvis du vil se showet, for det er vældig populært. Og hvis du ikke har lyst til at hoppe på den store menu, kan du sagtens nøjes med en pizza eller pasta, eller hvad du skulle have lyst til.

Unik smag
Mens der er masser af muligheder for at spise spansk, engelsk og italiensk, så finder du ikke smagsoplevelser som dem på Mezza Notte mange andre steder på Costa del Sol. Flere af de krydderier, som Mike bruger i sin mad, kan slet ikke findes hernede, og derfor er han nødt til at importere dem fra Libanon og Sverige, hvor han tidligere har arbejdet i restaurationsbranchen. Kombineret med familieopskrifter og eksperimenter i restaurantens køkken giver det maden på Mezza Notte en helt unik smag. En smag som vel at mærke er vældig lækker, og med de mange grøntsager i retterne er maden samtidig sund – og vigtigst af alt: hjemmelavet fra bunden.

Hvis du har lyst til en lille bid af Libanon, men ikke til at spise ude, er der også mulighed for at tage maden med hjem. Skal du holde større arrangementer derhjemme, er der en catering-service.

Mezza Notte er blevet mit favoritsted, når det gælder utraditionelle tapas og et eksotisk køkken. Der er al mulig grund til at lægge vejen forbi.
Andreas Hein
Navarrete
Bestil Håndbog

Lejligheder og villaer i Spanien til salg og leje
Kontakt Solkysten
Legal